Naar de inhoud
Lees voor

Online leesclub
met Lisa Weeda

Op donderdag 27 juli om 20.00 uur houden Senia en Bibliotheek Utrecht een online leesclub met Lisa Weeda. Haar debuutroman 'Aleksandra' werd dit jaar door maar liefst 617 clubs gelezen. Een goede reden om met de schrijfster in gesprek te gaan. Deelname is gratis en iedereen is welkom.

In ‘Aleksandra’ beschrijft Lisa Weeda de geschiedenis van haar Oekraïense familie, waarin haar grootmoeder Aleksandra en haar neef Kolja centraal staan. Het is een bewogen roman, die niet voor iedereen even makkelijk te doorgronden is. Zo zegt recensent Judith Eiselin (NRC Handelsblad) nauwelijks vat te krijgen op het verhaal. ‘Aleksandra’ voelt aan als een koortsdroom, waarin de nachtmerries elkaar opvolgen. Hoe waren de ervaringen van onze leden? En welke vragen riep het boek op?

Gespreksleider van de de online leesclub is Liliane Waanders, (literair) journalist en programmamaker. Zij zal met Lisa Weeda in gesprek gaan. Deelnemers worden van harte uitgenodigd vragen te stellen aan de auteur.

Praktische informatie

De online leesclub is op 27 juli van 20.00 tot 21.15 uur. Deelname is gratis en iedereen is welkom. Graag aanmelden via info@senia.nl. Na aanmelding ontvang je per e-mail een weblink waarmee je het event eenvoudig kunt bijwonen.