Alle activiteiten

Singer Museum

Samen over boeken praten is leuk en verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet nieuwe mensen. Bij leesclubs wordt al snel gedacht aan romans, maar er zijn er ook talloze kunstboeken om te bespreken. Senia organiseert op vrijdag 10 juni een boekbespreking over Breitner en Israels in Singer Laren.

Bespreking Breitner en Israels

Breitner en Israels waren gevierde kunstenaars, die elkaar gedurende hun gehele carrière zowel bewonderden als benijdden en uiteindelijk het beste in elkaar naar boven haalden. In de leesclub in Singer Laren gaan deelnemers met elkaar in gesprek over Breitner en Israels. Vrienden en rivalen. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer garandeert interessante gespreksstof.

Praktische informatie

De Leesclub Breitner en Israels is op vrijdag 10 juni om 15.00 uur in Singer Laren. Het adres is Oude Drift 1 in Laren. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via info@senia.nl. Deelnemers ontvangen de leeswijzer per e-mail.

Leesclub kunstgeschiedenis

Wil je je meer in de kunsten verdiepen of zoek je gelijkgestemden om je interesse voor kunst mee te delen? Doe mee aan een leesclub kunstgeschiedenis in mini variant. Lees meer.

Singer Laren

De Singercollectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck. Naast schilderijen en werken op papier bevat de collectie een hoeveelheid beelden, waaronder zeven werken van Auguste Rodin. In het museum zijn wisselende tentoonstellingen te zien. 'Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc' is te zien t/m 28 augustus 2022. www.singerlaren.nl.