Alle activiteiten

Leesclub De pelikaan

Heb je interesse in een leesclub, maar heb je de stap nog niet gezet? Kom proefdraaien tijdens een open leesclub op 17 augustus in de bibliotheek het Eemhuis (Amersfoort). Besproken wordt De pelikaan van Martin Michael Driessen.

Bespreking De pelikaan

De pelikaan speelt zich af in Kroatië, vlak na de dood van Tito. In een dorp dat al eeuwenlang onveranderlijk lijkt, ontstaat een bizarre situatie. Twee dorpsgenoten, Andrej en Josip, persen elkaar af zonder dit van elkaar te weten. Op de achtergrond rommelt de oorlog in voormalig Joegoslavië.

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer garandeert interessante gespreksstof.

Praktische informatie

De open leesclub is op woensdag 17 augustus om 14.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Het adres is Eemplein 71 in Amersfoort. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl.

Deelnemers kunnen het boek afhalen bij de bibliotheek het Eemhuis. Zij ontvangen hiervoor een afhaalbericht. Deelnemers krijgen de leeswijzer per e-mail. Tip: lees eerst het boek, daarna pas de leeswijzer.