Alle activiteiten

Nederland Leest - open leesclubs

In november is het Nederland Leest. Onder het motto 'Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar', geven bibliotheken Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau.

Senia viert dit feest graag mee en organiseert inspirerende leesclubs over Mevrouw mijn moeder. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Ervaar de meerwaarde van een leesclub en doe mee!

Bespreking Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer garandeert interessante gespreksstof. Deelnemers krijgen de leeswijzer van te voren gratis toegestuurd.

Praktische informatie

Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. De open leesclubs vinden plaats in bibliotheken door heel Nederland. De data en locaties worden in oktober bekend gemaakt op onze website.