Online BoekMeetings

Nooit meer slapen, Willem Frederik Hermans

De jonge Nederlandse geoloog Alfred Issendorf, gaat samen met drie Noren op expeditie in het barre, moerassige noorden van Noorwegen om naar sporen van meteorietinslagen te zoeken en daarmee een oude hypothese van zijn promotor, professor Sibbelee, te staven. Issendorf is ambitieus: hij wil met deze expeditie naam maken als wetenschapper en ook in de voetsporen treden van zijn vader, die vlak voor hij hoogleraar zou worden bij een wetenschappelijke expeditie om het leven kwam.
Hermans had zelf onderzoek gedaan in het hoge noorden, en dat is duidelijk te merken aan de levensechte beschrijvingen van de natuur, de geologie en het klimaat van Finnmark. En Hermans zou Hermans niet zijn als de expeditie -door onvermogen, pech en misverstanden- niet op een faliekante mislukking zou uitdraaien.

Boekmeeting woensdagmorgen 26 mei

26 mei 2021, 11:30

Boekbespreking van de klassieker Nooit meer slapen geschreven door Willem Frederik Hermans. De leiding van de bespreking is in handen van Tineke de Jonge-Vos, lid van de Senia-werkgroep klassiekers literatuurwetenschapper en ervaren leesgroepbegeleider.

Het is écht een gezamenlijke bespreking van het boek, geen inleiding of lezing. Vooraf krijgt u de leeswijzer met de discussievragen toegestuurd.

Inschrijven - Nog 3 plaatsen beschikbaar -

Boekmeeting dondermorgen 27 mei

27 mei 2021, 11:30

Boekbespreking van de klassieker Nooit meer slapen geschreven door Willem Frederik Hermans. De leiding van de bespreking is in handen van Tineke de Jonge-Vos, literatuurwetenschapper en ervaren leesgroepbegeleider.

Het is écht een gezamenlijke bespreking van het boek, geen inleiding of lezing. Vooraf krijgt u de leeswijzer met de discussievragen toegestuurd.

Inschrijven - Nog 2 plaatsen beschikbaar -