BoekMeeting

Cliënt E. Busken, Jeroen Brouwers

Zou Cliënt E. Busken het laatste boek zijn van Jeroen Brouwers? Als dit inderdaad zijn slotakkoord zou zijn, dan is het wel geheel in stijl. Enkele van Brouwers bekende thema’s komen uitgebreid aan bod, en de manier waarop hij met taal goochelt is werkelijk ongekend. Niets voor niets won de auteur met Cliënt E. Busken dit jaar de Libris Literatuurprijs. 

Het verhaal

Cliënt E. Busken zit vastgebonden in een rolstoel op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis, hij is tegen zijn zin opgenomen na een val. Eén dag in zijn leven aldaar wordt beschreven. De voorlopige diagnose is alzheimer en dementie. Hij observeert de medepatiënten, het verplegend personeel, de doctoren en psychiaters, wil niet spreken en luisteren. We lezen wat er in zíjn hoofd omgaat. In buitengewoon proza, prachtig weergegeven verwarring, woede, megalomanie, geheugenverlies en scheldtirades.

Inspirerende boekbespreking

De boekbespreking is onder leiding van Will van Sebille, een ervaren leesgroepbegeleider. Vooraf aan de boekbespreking krijgen deelnemers de leeswijzer van dit boek toegestuurd. Met deze achtergrond informatie en discussievragen kunnen zij met elkaar een inspirerende boekbespreking beleven.

Data: 6 en 14 juli 2021
Tijd: 10.30 uur
Kosten: € 12,50 | € 9,50 Senia-leden
Inschrijven