Literair Den Haag

Illustratie voorjaarsbijeenkomsten

Op pad met schrijvers en dichters

Het is lente, maart 2021 en we zitten nog midden in de corona-lockdown.  Er kan en mag een heleboel niet, dus moeten we het nog even doen met wat er wél mogelijk is. Met z’n tweeën naar buiten bijvoorbeeld. Dan kun je door een park of bos gaan lopen of fietsen, maar als je van cultuur en literatuur houdt, is het maken van een literaire wandeling ook een goed idee. Wil de Graaf wandelt voor ons door Den Haag en heeft onderweg ontmoetingen met literaire grootheden van weleer.  

Op een frisse maar zonnige dag in maart sta ik voor bodega De Posthoorn aan het Lange Voorhout, de beroemde eet- en drinkgelegenheid met typisch Haagse grandeur. Links van de ingang is op de glazen wand een gedicht van Vasalis te lezen: Eb. Ik heb hier met mijn wandelmaatje afgesproken en samen lopen we naar het beeldje van Haags Jantje, recht tegenover het torentje van de minister-president. De wandeling gaat verder langs de Vijverberg richting de Passage, het oudste nog bestaande winkelcentrum van ons land. Een gevel in de rotonde wordt opgesierd door een sonnet van de dichter Gerrit Achterberg.

Wil de Graaf, Maart 2021

Lees verder en download de printversie voor als u zelf op pad wilt.
 


5 juni: Dag van de Minibieb

Wie kent ze niet? Die fleurige boekenkastjes die op steeds meer plekken in het land opduiken. Je kunt er zonder te betalen een boek uit pakken en als je wilt een ander boek terugzetten. Op zaterdag 5 juni is er bij veel Minibiebs in het hele land iets leuk te beleven.  De Dag van de Minibieb wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Je kunt het een beetje zien als een Open Huis, maar dan buiten. Het is voor bezoekers de kans om eens kennis te maken met de persoon achter het boekenkastje of juist met elkaar in contact te komen en boeken te ruilen.

Door het hele land zijn er activiteiten. Op de website www.dagvandeminibieb.nl kun je zien welke Minibiebs meedoen.