Bezoek aan Bibliotheek Nieuwe Stijl in Tilburg

25 juli 2019

Op donderdag 25 juli brengen we een bezoek aan de locomotiefhal (de LocHal) van de voormalige NS-Werkplaats in Tilburg. De hal uit 1932, waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden, is de nieuwe huiskamer van de stad. Naast verschillende bedrijven is sinds januari 2019 ook de Bibliotheek Nieuwe Stijl gehuisvest. Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers die de bibliotheek heeft verzameld, brengen de historie tot leven. Ontdek verleden, heden en toekomst!

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Een wandeling langs beeldende kunst in Rotterdam

15 juli 2019

Op maandag 15 juli maken we een rondwandeling door het centrum van Rotterdam. Sinds het bombardement van 14 mei 1940 resteert er nog weinig van de oude kern van de havenstad Rotterdam. Al tijdens de oorlog begonnen de Rotterdammers daadkrachtig plannen te maken voor de herbouw van het stadshart. Men koos uiteindelijk niet voor een reconstructie van de oude stad, maar voor een moderne stad. Er kwam ruim baan voor het autoverkeer en de kleinschalige bebouwing werd vervangen door grootschalige kantoren en woongebouwen. 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 2 plaatsen beschikbaar -

Historische stadswandeling Zutphen 

10 juli 2019

Op woensdag 10 juli kunt u met ons mee voor een stadswandeling in Zutphen, een stad met een rijke historie en dat is nu nog te zien: grote koopmanshuizen, pakhuizen, delen van stadsmuren. Bovendien bezit Zutphen een aantal karakteristieke panden en hofjes. Veel van deze monumenten zijn inmiddels gerestaureerd. De gids zal u meenemen langs veel interessante plekken in de stad.


 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Stadswandeling Zaltbommel

3 juli 2019

Op woensdag 3 juli organiseren we een stadswandeling in het gezellige vestingstadje Zaltbommel. Iedereen kent natuurlijk het zicht vanuit de trein of auto op de stompe toren van de Sint Maartenskerk en het beroemde sonnet De moeder de vrouw met de openingsregel 'Ik ging naar Bommel om de brug te zien', van Martinus Nijhoff.
In het door veel leesgroepen gekozen boek Madame Manet, geboren als Suzanne Leenhoff speelt Zaltbommel ook een rol. In alle opzichten de moeite waard om dit stadje met een groot aantal Rijksmonumenten eens te bezoeken.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 4 plaatsen beschikbaar -

Het prachtige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum

26 juni 2019

Foto van voormalig sanatorium ZonnestraalOp woensdag 26 juni bezoeken wij het voormalig sanatorium Zonnestraal gelegen in de bossen van landgoed Zonnestraal op de grens van Hilversum en Loosdrecht. Dit icoon van de Nieuwe Zakelijkheid, of het Nieuwe Bouwen, is een schepping van de architecten Duiker en Bijvoet, geopend in 1928 als herstellingsoord voor de Amsterdamse diamantbewerkers.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Architectuurwandeling Den Haag

20 juni 2019

De Resident in Den HaagOp donderdag 20 juni organiseren we een stadswandeling in Den Haag. Tijdens de wandeling vertelt een gids ons over de internationale toparchitectuur in Den Haag,  wat er sinds de eeuwwisseling allemaal is gebouwd en hoe dat zo is gekomen. Wandel mee met een gids die ons meeneemt langs de architectonische hoogstandjes in dit gebied van Den Haag en beleef het van dichtbij!

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -