Bezoek aan Musea Zutphen

28 september 2017, 11:00

In mei van dit jaar opende de Zutphense musea hun deuren aan het Hof van Heeckeren in het centrum van Zuthpen, na een grondige verbouwing. Voorheen zaten het Stedelijk Museum en Museum Henriette Polak op een andere locatie in de stad.

Voor ons een goede gelegenheid om een bezoek te brengen aan het museum om de collectie van Henriette Polak te zien met toonaangevende figuratieve kunst in de modern-klassieke traditie.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 6 plaatsen beschikbaar -

Bergen tussen kust en kunst, met bezoek museum Kranenburgh

14 september 2017, 11:00

Op donderdag 14 september brengen we een bezoek aan het mystieke Bergen; wie dit dorp binnenrijdt, begrijpt meteen waarom dit van oorsprong een kunstenaarsdorp is. Het gefilterde licht dat door de bomen valt, de lommerrijke lanen en de unieke ligging tussen bos en duin – de inspiratie borrelt als vanzelf op. En dat op slechts drie kilometer afstand van het strand en zeven km van het historische Alkmaar.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 3 plaatsen beschikbaar -

Rondvaart Haarlem en bezoek Basiliek Sint Bavo

31 augustus 2017, 11:00

Een bijzondere excursiedag op donderdag 31 augustus waarbij we een vaartocht over het Spaarne - met een lunch aan boord - combineren met een bezoek aan de tentoonstelling van Han Bijvoet in de Basiliek Sint Bavo.

De Kathedrale Basiliek Sint Bavo, niet te verwarren met de Sint-Bavo kerk op de Markt, is pas gerestaureerd. Tijdens deze excursie zal er aandacht geschonken worden aan de bouw van de basiliek en brengen we een bezoek aan de overzichtstentoonstelling van Han Bijvoet, Ridder en Mysticus.
 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 7 plaatsen beschikbaar -

Koninklijk Paradijs in Dordrechts Museum

17 augustus 2017, 11:30

Op donderdag 17 augustus brengen we een bezoek aan de bijzondere tentoonstelling 'Koninklijk Paradijs', dit is paradijselijk genieten van 18de-eeuwse flora en fauna.
Het mooiste werk van kunst- en behangschilder Aert Schouman ( Dordrecht 1710-  Den Haag 1792) komt samen in een feestelijke tentoonstelling. Schouman was ook etser, aquarellist en graveur. Met stukken uit het museum en particuliere collecties in binnen- en buitenland laat de tentoonstelling het paradijs van Schouman zien vol inheemse en exotische dieren. Zijn werk is nauwelijks bekend en tamelijk ondergewaardeerd. Met het bezoek aan deze tentoonstelling kunt u daar voor uzelf verandering in brengen. 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 1 plaats beschikbaar -