Wandeling door het stationsgebied van Utrecht

27 maart 2020

Op vrijdag 27 maart kunt u mee op excursie naar Utrecht waar de laatste jaren rond het station enorm veel is veranderd. Dit gebied is al jaren een bouwplaats en zal dat tot minimaal 2030 blijven. Met nog sporen uit de Middeleeuwen krijgt Utrecht hier een hele andere uitstraling.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 2 plaatsen beschikbaar -

Mondo Mendini in het Groninger Museum

19 maart 2020

Op donderdag 19 maart kunt u mee naar de tentoonstelling Mondo Mendini in het Groninger Museum. Vijfentwintig jaar na de opening van het door hem ontworpen Groninger Museumgebouw heeft Alessandro Mendini (1931-2019) alle ruimte gekregen om zijn droomtentoonstelling te realiseren. Mondo Mendini is een visueel overweldigende mix van beeldende kunst, design en architectuur.

 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 6 plaatsen beschikbaar -

Een bezoek aan de Tweede Kamer

11 maart 2020

Op woensdag 11 maart brengen we opnieuw een bezoek aan de Tweede Kamer, daar is van de kant van de Senia-deelnemers veel belangstelling voor. En nu het nog kan organiseren we deze excursie opnieuw. In de komende jaren zal het gebouw van de Tweede Kamer voor tenminste vijf jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

De Loge van Vrijmetselaars in Amsterdam

10 maart 2020

Op dinsdag 10 maart brengen we een bezoek aan het gebouw van de Loge van Vrijmetselaars in Amsterdam. Het is een combinatie van een presentatie en een rondleiding in het statige pand. Er wordt informatie gegeven over het gebouw, haar historie en haar huidige functie.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Een bezoek aan het Damesleesmuseum in Den Haag

27 februari 2020

Op donderdag 27 februari brengen we een bezoek aan het Damesleesmuseum in Den Haag. Dit is een van de grootste particuliere bibliotheken in Nederland. Het Damesleesmuseum – een in die tijd gebruikelijke aanduiding van een bibliotheek – werd in 1894 door twaalf jongedames uit de 'betere kringen' opgericht. In die tijd hadden vrouwen geen toegang tot de vele (mannen-)leesgenootschappen. Het Damesleesmuseum voorzag dan ook in een behoefte. Momenteel heeft Het Damesleesmuseum circa 500 leden. Sinds 1974 kunnen ook mannen lid worden van de bibliotheek.

 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Achter de schermen van de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam

18 februari 2020

Op dinsdag 18 februari brengen we een bezoek aan Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Altijd al willen weten en zien wat er achter de schermen van een groot theaterbedrijf gebeurt? Nationale Opera & Ballet maakt voorstellingen van a tot z in huis: van decor- en kostuumatelier tot ververij, hoeden- en schoenmakerij en technische dienst. En we zien ook een repetitie en krijgen een concert.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Museum Beelden aan Zee: Niki de Saint Phalle

14 februari 2020

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse/Amerikaanse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930 – 2002) aan wie museum Beelden aan Zee tot 1 maart volop aandacht besteedt. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Op vrijdag 14 februari bezoeken we de bijzondere tentoonstelling die gewijd is aan deze Nana’s.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Japanmuseum SieboldHuis in Leiden

7 februari 2020

In een historisch Hollands huis aan het Rapenburg in Leiden zit het Japanmuseum SieboldHuis. Hier is het mooiste uit Japan te zien: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Op vrijdag 7 februari organiseren wij een excursie naar dit museum. Gaat u mee?

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Een bezoek aan Ons' Lieve Heer op Solder

28 januari 2020

Op dinsdag 28 januari brengen we een bezoek aan een klein wonder, verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad: museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Wij gaan met een gids op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder. 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -