Een bezoek aan Ons' Lieve Heer op Solder

28 januari 2020

Op dinsdag 28 januari brengen we een bezoek aan een klein wonder, verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad: museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Wij gaan met een gids op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder. 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

'The making of Modern Art' in het Van Abbemuseum, Eindhoven

21 januari 2020

Op dinsdag 21 januari kunt u mee op excursie naar het Van Abbemuseum. Dit museum, een ontwerp van de architect A.J. Kropholler, werd in 1936 opgericht met als doel het verzamelen en tentoonstellen van moderne en hedendaagse beeldende kunst van de 20e eeuw. In 2003 werd dit Rijksmonument geheel gerenoveerd en door architect Abel Cohen gecombineerd met zijn ontwerp voor de nieuwbouw. In de tentoonstelling The making of Modern Art, Een verhaal over moderne kunst, worden moderne meesterwerken uit de eigen collectie getoond in een aantal bijzondere stijlkamers.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 17 plaatsen beschikbaar -

'Intens Mexico' in het Cobra Museum te Amstelveen

17 januari 2020

Op vrijdag 17 januari bezoeken we de Mexicaanse meesterwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno in Mexico-stad. 'Intens Mexico' is een uitbundige tentoonstelling waarvoor het Cobra Museum voor Moderne Kunst 46 kunstwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno voor het eerst naar Nederland brengt. Een aanzienlijk deel hiervan behoort tot het nationaal erfgoed van dit omvangrijke, kleurrijke en diverse land, dat maar liefst net zo groot is als West-Europa.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

'Monet - Tuinen van verbeelding' in het Haags Kunst Museum

10 januari 2020

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de weerspiegelingen van Monets waterlelievijver, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In Nederland vond de laatste grote tentoonstelling van Monet ruim 30 jaar geleden plaats. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen' is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon. Op vrijdag 10 januari kunt u mee met een rondleiding in het Haags Kunst Museum door de tentoonstelling 'Monet - Tuinen van verbeelding'.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Laatste kans! Bezoek de Bijlmerbajes in Amsterdam

20 december 2019

Op vrijdag 20 december organiseren we een niet-alledaagse rondleiding over het voormalig gevangenisterrein van de Bijlmerbajes in Amsterdam. We sluiten de rondleiding af in een bijzonder restaurant. Heeft u altijd al willen weten wat er zich al die jaren binnen de muren van de Bijlmerbajes heeft afgespeeld? Tot het eind van dit jaar kunt u er nog een kijkje nemen, daarna wordt de Bijlmerbajes afgebroken. Dit is dus uw laatste kans!

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Lezing 'Van Goghs intimi' in het Noordbrabants Museum

13 december 2019

Op vrijdag 13 december organiseren we speciaal voor Senia een lezing voorafgaande aan een bezoek aan de bijzondere tentoonstelling 'Van Goghs intimi' in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. In deze tentoonstelling ontkracht het museum het gangbare beeld van de getormenteerde, eenzame kunstenaar en laat het zien dat Van Gogh ondanks zijn vaak moeizame relaties door zijn vrienden en familie zeer werd gewaardeerd als mens en als kunstenaar.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -