Bezoek aan de Tweede Kamer

16 oktober 2019

In 2020 zal het gebouw van de Tweede Kamer voor tenminste 5 jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan. Daarom organiseert Senia nogmaals en op 16 oktober echt voor de laatste keer, deze bijzondere rondleidingen  door dit unieke, belangrijke en bijzondere gebouw. Vanaf deze plaats is ons land al eeuwenlang bestuurd.

Het Binnenhof is een gebouwencomplex in het centrum van Den Haag. De stad die reeds lang het centrum is van de Hollandse en Nederlandse politiek. Het  ontstaan, gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden. Later werden zij in deze keuze opgevolgd door stadhouders en de Staten-Generaal van de Nederlanden, respectievelijk die van het Koninkrijk der Nederlanden, die deze locatie verkozen vanwege haar status als bestuurscentrum. 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Amsterdam, Rondleiding Oude Kerk

23 september 2019

De Oude Kerk is het oudste gebouw van Amsterdam, waarschijnlijk gesticht als een houten kapelletje in een gehucht aan de Amstel. Door de eeuwen zou het kapelletje uitgroeien tot de imposante kerk die nog steeds fungeert als Huiskamer van Amsterdam. Maar ook kwade tijden als die van de Beeldenstorm, worden in de Oude Kerk weerspiegeld. Met onze gids, Jan Broekhuizen, verkennen we op maandag 23 september dit bijzondere monument.


 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 1 plaats beschikbaar -

Op bezoek bij Museum Paulina Bisdom van Vliet in Haastrecht

12 september 2019

Altijd al eens willen zien hoe in de 19e eeuw een dame uit een plaatselijke regentenfamilie woonde en haar tijd doorbracht? Ga dan op 12 september met ons mee naar Haastrecht, waar de laatste bewoner van de familie Bisdom van Vliet, Paulina, bij testament heeft laten vastleggen dat het woonhuis een museum zou worden. Er zijn niet alleen zeldzame 17e- en 18e-eeuwse meubels te zien, maar ook de afwerking van wanden, vloeren en plafonds heeft museale waarde. Hier geen drommen bezoekers tegelijkertijd, want men wil de verstilde sfeer uit het Fin de Siècle behouden.

Eind december gaat het Museum een aantal jaren dicht voor groot onderhoud, dus dit is nog een laatste gelegenheid om dit imponerende woonhuis te bezoeken.

 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 8 plaatsen beschikbaar -

Rondleiding Strijp-S, op voormalig Philipsterrein in Eindhoven

6 september 2019

Op vrijdag 6 september brengen we een bezoek aan Strijp-S, de wijk die gebouwd werd op het voormalig Philipsterrein. Deze plek was voorheen alleen toegankelijk voor personeel,vandaar ook wel de naam 'verboden stad'. Inmiddels is deze locatie een uniek stedelijk gebied in Eindhoven. Het barst er van de energie en creativiteit, is imposant en industrieel. Veel creatievelingen, designers, entertainers en dienstverleners werken en wonen hier. Is uw nieuwsgierigheid naar Strijp-S gewekt? Ga dan met ons mee op pad en de gids zal ons alles vertellen over het verleden en heden van deze ‘verboden stad’.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Stadswandeling Nijmegen: van Middeleeuwen tot Mariënburg

29 augustus 2019

Op donderdag 29 augustus organiseren we een excursie naar Nijmegen, waar we onder begeleiding van een deskundige gids een wandeling zullen maken. Zoals bekend is de binnenstad van Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog per ongeluk door de geallieerden verwoest. Nu is op deze plaats een groot cultureel centrum gebouwd: Mariënburg. Ga met ons mee om te zien of de combinatie van gebouwen uit de Middeleeuwen met de grootschalige nieuwbouw goed is uitgepakt.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 7 plaatsen beschikbaar -

Stadswandeling door middeleeuws Amersfoort

20 augustus 2019

Op dinsdag 20 augustus organiseert Senia een rondwandeling door Amersfoort, de stad waar Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatslieden uit de Nederlandse geschiedenis, 450 jaar geleden werd geboren. We maken een wandeling door de oude binnenstad en lopen door de straten waar deze staatsman als kind rondliep.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 8 plaatsen beschikbaar -

Rondleiding over NDSM-werf, Amsterdam Noord

13 augustus 2019

Op dinsdag 13 augustus brengen we een bezoek aan het NDSM-terrein in Amsterdam Noord, dat een echte hotspot geworden is. Wat tot begin jaren 80 het terrein was van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij, is nu een levendige mix van grote en kleine bedrijven, woningbouw en horeca. Van industrieel terrein naar volwaardige stadswijk, u zult zich verbazen over hoeveel hier gebeurd is de laatste jaren!

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -