Rondleiding door de Beurs van Berlage

27 november 2017, 11:00

De excursie wordt in 2018 herhaald.
Op maandag 27 november kunt u met ons mee voor een excursie door de Beurs van Berlage, voor liefhebbers van architectuur een top-locatie. Een gids van de organisatie Artifex zal ons daar rondleiden. U zult versteld staan van het rijk gedecoreerde interieur. De gids vertelt u niet alleen over de architectuur, maar ook over de boeiende geschiedenis van de Beurs.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Bezoek Rembrandthuis en tentoonstelling Govert Flinck en Ferdinand Bol

20 november 2017, 11:00

In het Rembrandthuis krijgen we op 20 november een rondleiding door de eerste grote overzichtstentoonstelling van het werk van de schilders Govert Flinck (1615-1660) en Ferdinand Bol (1616-1680). En dit op de plek waar hun beider leermeester, Rembrandt, bijna twintig jaar lang heeft gewoond en gewerkt. De nadruk zal liggen op hun leertijd bij Rembrandt.
 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 5 plaatsen beschikbaar -

Carel Willink-collectie Museum More in Ruurlo

14 november 2017, 11:00

In juni van dit jaar opende Museum More een nieuw museum in Kasteel Ruurlo. Op deze locatie heeft Hans Melchers zijn collectie realistische kunst ondergebracht.
Het museum herbergt de grootste Carel Willink-collectie van Nederland. De architectuur en omringende tuin zitten Willinks oeuvre als gegoten. Ga met ons mee naar dit bijzondere museum, op dinsdag 14 november.
 

 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 1 plaats beschikbaar -

Rondleiding Singer-museum in Laren, bezoek De mooiste modernisten

7 november 2017, 11:30

Na een verbouwing van twee jaar is het Singer in Laren weer open. De excursie op dinsdag 7 november geeft u een kijkje in het vernieuwde museum en theater en u wordt meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van het zestig jaar oude museum dat gebouwd is bij de villa van het echtpaar Singer. We bezoeken ook de beeldentuin naast de villa.

We vervolgen de rondleiding in het museum met een bezoek aan de tentoonstelling Mooiste Modernisten, met werken van onder andere Jozef Israëls, Anton Mauve George Hendrik  Breitner, Kees van Dongen en vele anderen.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Bezoek aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal

26 oktober 2017, 12:15

De excursie wordt in het voorjaar/zomer 2018 herhaald.

Op 26 oktober kunt u met ons mee voor een rondleiding door de Tweede Kamer. In 2020 zal het gebouw van de Tweede Kamer voor tenminste vijf jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan. Daarom organiseert Senia rondleidingen zolang het nog kan, door dit unieke en belangrijke gebouw. Vanaf deze plaats is ons land al eeuwenlang bestuurd. Het Binnenhof is een gebouwencomplex in het centrum van Den Haag, dat al reeds lang  het centrum is van de Hollandse en Nederlandse politiek. Haar ontstaan gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Rondleiding Scheepvaarthuis Amsterdam

18 oktober 2017, 11:00

De excursie wordt in het voorjaar 2018 herhaald.

Op woensdag 18 oktober is er weer een rondleiding door het Scheepvaarthuis, het pronkstuk van de Amsterdamse School architectuur; het was van 1916 tot 1983 het trotse scheepvaartkantoor van zes Amsterdamse rederijen; de stijl is terug te vinden in de talloze ornamenten, tapijten, het glas-in-lood en de meubelen, aan de buitenkant is veel beeldhouwwerk van Hildo Krop te bewonderen.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -