Roofkunst voor/tijdens/na WO II

25 juli 2017, 11:00

Ga met ons mee op dinsdag 25 juli naar de exclusieve internationale tentoonstelling Roofkunst in de Bergkerk in Deventer. De topwerken in deze expositie komen voor een groot deel uit de depots van het rijk. Ook belangrijke Nederlandse musea lenen hun werk voor deze gelegenheid uit. Bijzonder is dat enkele families hun met succes geclaimde werk voor deze tentoonstelling in bruikleen geven. Rondom deze tentoonstelling hebben we een interessant dagprogramma voor u uitgestippeld.

 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 7 plaatsen beschikbaar -

Op bezoek bij Museum Paulina Bisdom van Vliet in Haastrecht

19 juli 2017, 12:00

Altijd al eens willen zien hoe in de 19e eeuw een dame uit een plaatselijke regentenfamilie woonde en haar tijd doorbracht? Ga dan met ons mee naar Haastrecht, waar de laatste bewoner van de familie Bisdom van Vliet, Paulina, bij testament heeft laten vastleggen dat het woonhuis een museum zou worden. Er zijn niet alleen zeldzame 17e- en 18e-eeuwse meubels te zien, maar ook de afwerking van wanden, vloeren en plafonds heeft museale waarde. Hier geen drommen bezoekers tegelijkertijd, want men wil de verstilde sfeer uit het Fin de Siècle behouden.

 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 7 plaatsen beschikbaar -

Voormalig Sanatorium Zonnestraal in Hilversum

12 juli 2017, 11:00

Op woensdag 12 juli bezoeken wij het voormalig sanatorium Zonnestraal, gelegen in de bossen van landgoed Zonnestraal op de grens van Hilversum en Loosdrecht. Dit icoon van de Nieuwe Zakelijkheid, of het Nieuwe Bouwen, is een schepping van de architecten Duiker en Bijvoet, geopend in 1928 als herstellingsoord voor de Amsterdamse Diamantbewerkers.

Na WO II, toen het als sanatorium overbodig werd, raakte het gebouwencomplex geleidelijk in verval. Op het laatste moment kon het van de ondergang worden gered en nu, na een grondige restauratie, pronkt het weer in  zijn oorspronkelijke schoonheid in het landschap.
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

De ontdekking van Mondriaan en 100 jaar de Stijl, Gemeentemuseum Den Haag

4 juli 2017, 11:00

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht. Met ’s werelds grootste Mondriaan-collectie en een van de grootste De Stijl collecties is het Gemeentemuseum in Den Haag het centrum van dit jubileumjaar. De Mondriaan- collectie telt liefst 300 kunstwerken in alle fases van Mondriaans baanbrekende werk. Al deze werken zullen te zien zijn in deze grote overzichtstentoonstelling.
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Wandeling langs kunstobjecten in Rotterdam

27 juni 2017, 11:15

Wandel op dinsdag 27 juni met ons mee langs een aantal kunstobjecten in het centrum van Rotterdam. Norman Vervat, een gewaardeerd rondleider (o.a. rondleiding stationsgebied Utrecht) en kunsthistoricus zal onze gids zijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad herbouwd. Veel nieuwe gebouwen werden in die periode voorzien van kunstwerken. Er werden o.a. wandschilderingen, glas-in betonramen of gevelbeelden aangebracht.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -