Excursie Cuypershuis in Roermond

27 maart 2019

Op 27 maart brengen we een bezoek met een rondleiding aan Het Cuypershuis in Roermond. Het is in 1853 door Pierre Cuypers ontworpen als woonhuis voor zijn eigen familie en als werkplaats. Het museum beheert objecten die afkomstig zijn van Pierre Cuypers en zijn familie én objecten die gemaakt of gebruikt werden in zijn atelier. Zijn naam wordt in een adem genoemd met het Rijksmuseumgebouw, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilen.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 1 plaats beschikbaar -

Bezoek aan de Tweede Kamer

21 maart 2019

In 2020 zal het gebouw van de Tweede Kamer voor tenminste 5 jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan. Daarom organiseert Senia op 14 en 21 maart nogmaals en wellicht voor de laatste keer, deze bijzondere rondleidingen door dit unieke en belangrijke gebouw. Vanaf deze plaats is ons land al eeuwenlang bestuurd. Deze beschrijving betreft donderdag 21 maart, in het overzicht vindt u ook de rondleiding op donderdag 14 maart.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Bezoek aan de Tweede Kamer

14 maart 2019

In 2020 zal het gebouw van de Tweede Kamer voor tenminste 5 jaar dicht gaan om een grondige verbouwing te ondergaan. Daarom organiseert Senia op 14 en 21 maart nogmaals en wellicht voor de laatste keer, deze bijzondere rondleidingen door dit unieke en belangrijke gebouw. Vanaf deze plaats is ons land al eeuwenlang bestuurd. Deze beschrijving betreft donderdag 14 maart, in het overzicht vindt u ook de rondleiding op donderdag 21 maart.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Langs de torens van Baarn

13 maart 2019

Op woensdag 13 maart kunt u met ons mee om een wandeling te maken langs de torens van Baarn.  Met de aanleg van de spoorlijn van Amsterdam naar Amersfoort door prins Hendrik van Oranje in 1874 veranderde het van oorsprong boerendorp rigoureus van karakter. Welgestelde lieden uit de stad vestigden zich hier tijdens de zomermaanden of permanent. In rap tempo werden er verschillende villaparken aangelegd, ontworpen door architecten van naam. Wil Hordijk, de auteur van het boek Torens van Baarn en kenner bij uitstek, zal ons begeleiden op de wandeling van ngeveer anderhalf uur. Deze excursie is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in 19e-eeuwse architectuur of in de geschiedenis van Baarn als villadorp.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Rondleiding Stadsschouwburg Amsterdam

6 maart 2019

De Stadsschouwburg die nu op het Leidseplein staat, dateert van 1894. Maar de geschiedenis van de Amsterdamse schouwburg gaat veel verder terug, tot 1638. Tot tweemaal toe brandde de schouwburg tot de grond af en werd hij herbouwd. Na een grondige verbouwing en de opening van een nieuwe state-of-the-art theaterzaal in 2009 is de Stadsschouwburg klaar voor het theater van de toekomst.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 4 plaatsen beschikbaar -

Singer Museum Laren Out of Office

26 februari 2019

Op dinsdag 26 februari bezoeken we de tentoonstelling Out of Office, kunstschatten uit bedrijven, in het Singer Museum in Laren. In samenwerking met de VBCN (Vereniging Bedrijfs Collecties Nederland) is er een verrassend overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst te zien. Jan Rudolph de Lorm, de directeur van het Singer zegt het zo: 'Met werken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Armando, Jan Schoonhoven en Folkert de Jong worden spannende dwarsverbanden getoond tussen kunstenaars uit verschillende periodes én tussen de diverse bedrijfscollecties.'

Een unieke kans om wat er zoal door bedrijven en grote kantoren aan kunst verzameld is van dichtbij te bekijken.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -