Huygens’ Hofwijck

31 mei 2019

Beleef de Gouden eeuw door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens 

Als u met de trein vanuit Utrecht richting Den Haag reist ziet u ter hoogte van station Voorburg aan uw linker hand een bijzonder gebouw staan. Heeft u zich ook af gevraagd voor wie dit pareltje ooit gebouwd werd? Dit is de buitenplaats Hofwijck. Hofwijck werd  rond 1640 ontworpen door Constantijn Huygens (1596-1687 ) en Jacob van Campen (1596-1657). Constantijn liet het bouwen om even bij te kunnen komen van de Haagse politiek van z’n tijd.
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Historische wandeling Delft

21 mei 2019

Op dinsdag 21 mei kunt u mee op excursie door de historische binnenstad van Delft. Langs de grachten in de binnenstad zijn er meer dan 600 Rijksmonumenten, meer dan 60 bruggen en bruggetjes en een aantal prachtig gerestaureerde kerken zoals de Nieuwe kerk aan de Markt en de Oude kerk aan de Oude Delft. Sinds Vermeer verrukt door “zijn” Delft liep is er veel veranderd, maar het sfeervolle karakter is behouden gebleven.
Maak (opnieuw) kennis met deze gezellige, levendige studentenstad!
 

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Museumbezoek en Stadswandeling Joods Elburg

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei organiseren wij een bezoek aan museum Sjoel Elburg, een verhalenmuseum over het (on)gewone leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. Het bezoek aan dit museum zal worden gecombineerd met een stadwandeling ‘Sporen van joods leven’ onderleiding van een gids door het pittoreske vestingstadje Elburg.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Het Amsterdam van Rembrandt

9 mei 2019

Op donderdag 9 mei wordt er een wandeling georganiseerd die ons voert door de binnenstad van Amsterdam langs allerlei plekken waar Rembrandt heeft gewoond of gewerkt. Dit naar aanleiding van het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Na een korte introductie over zijn eerste levensjaren in Leiden en zijn komst naar Amsterdam, wandelen we langs meerdere plaatsen waar hij zelf woonde of waar zijn beroemde schilderijen hebben gehangen, maar ook waar de mensen woonden en werkten waarvoor hij ze maakte. Er wordt verteld over zijn leven, zijn liefdes, zijn vrienden, leerlingen en vijanden. Ook enkele personen op zijn schilderijen komen voorbij.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Excursie Kabbala, de kunst van de Joodse mystiek Amsterdam

25 april 2019

Op 25 april organiseren we een excursie naar het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Op diverse locaties in het Joods Cultureel Kwartier wordt een tentoonstelling gepresenteerd over kabbala, de verzamelnaam voor een scala aan eeuwenoude mystieke joodse tradities die tot op de dag van vandaag van grote invloed zijn. Slechts weinigen weten wat kabbala eigenlijk inhoudt, en hoe deze mystieke tradities al eeuwenlang een rijke bron van inspiratie vormen voor velen, van vroege joodse mystici tot aan moderne en hedendaagse kabbalisten, kunstenaars, architecten, regisseurs en auteurs. Wat fascineert hen aan kabbala? En wat zien wij hiervan terug in hun werken?

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -