Steenwijk, Museum Hildo Krop in Villa Rams Woerthe

23 mei 2018

Op woensdag 23 mei kunt u mee naar het Hildo Kropmuseum, gevestigd in de monumentale villa Rams Woerthe met Jugendstilinterieur van de bekende architect A.L.van Gendt. De naam van de villa verwijst naar de weidegronden, de 'woerthen', langs de Steenwijker Aa die ooit eigendom waren van burgemeester Ram. Hildo Krop was stadsbeeldbouwer van Amsterdam. Krop was zeer veelzijdig: behalve bruggen en grote monumenten zoals het beeld van Vrouwe Fortuna ontwierp hij keramiek, meubels, houtsnijwerk, bronzen beelden. Rams Woerthe ligt in een schitterend park, dat bijna zo groot is als de oude binnenstad van Steenwijk. Een zeer harmonieus geheel, interessant voor kunst- en(landschaps)architectuurliefhebbers.

Meer informatie

Inschrijven - Nog 10 plaatsen beschikbaar -

Het Oostelijk Havengebied Amsterdam

15 mei 2018

Op dinsdag 15 mei kunt u mee met een unieke rondleiding door het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, onder leiding van een kunsthistoricus.
Het Oostelijk Havengebied is een uniek stukje Amsterdam. Dit oude havengebied werd tussen 1874 en 1927 aangelegd op kunstmatige schiereilanden. De Haven was aan uitbreiding toe, omdat de zeeschepen steeds groter werden. Het nieuwe havengebied lag van het begin af aan de verkeerde kant van Amsterdam. Na de opening van het Noordzeekanaal en de opening van de Oranjesluizen werd het IJ afgesloten van de Zuiderzee. Het westelijk havengebied werd daarmee  toegankelijker voor de modernere container- en bulktransporten.

Meer informatie

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -

Bezoek aan het Louwman automuseum in Den Haag

9 mei 2018

Op woensdag 9 mei organiseren wij een bezoek aan het Louwman museum met een uitvoerige rondleiding door een deskundige gids.
Het Louwman Museum in Den Haag beschikt over meer dan 240 prachtige antieke en klassieke automobielen. Het is de oudste privécollectie van de wereld, die wordt gezien als één van de mooiste ter wereld.
Het museum straalt de passie van de echte verzamelaar uit: de familie Louwman die er in 1934 mee begon. De collectie loopt van de Benz Patent Motor Car uit 1886 tot aan het jongste exemplaar een Ferrari 166 touring coupé uit 1949. Hun pure schoonheid zal zeker niet alleen mannen aanspreken.
 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 10 plaatsen beschikbaar -

Bezoek Etty Hillesum Centrum in Deventer

4 mei 2018

Op vrijdag 4 mei brengen we een bezoek aan het Etty Hillesum Centrum in Deventer. Hier hebben we een interessant dagprogramma voor u uitgestippeld. Etty Hillesum was een joodse vrouw (1914-1943) die in de Tweede Wereldoorlog een indrukwekkend dagboek schreef: Dagboek van Etty Hillesum, 1941-1943. Niet alleen de oorlog maar vooral ook haar worsteling met universele thema’s die voor bijna elk mens herkenbaar zijn, wist zij prachtig te verwoorden.
In het Etty Hillesum Centrum is een permanente tentoonstelling over het leven van Etty Hillesum waarin haar levensgeschiedenis wordt verteld. Een gids van het centrum zal ons deze dag begeleiden zowel bij ons bezoek aan het centrum als bij de rondleiding door de Joodse wijk.
U wordt vanaf 11.00 uur verwacht voor een kopje koffie met appeltaart bij het Etty Hillesum Centrum. 

Meer informatie

Inschrijven - Nog 1 plaats beschikbaar -