Excursie naar De Bazel

23 januari 2019

De Bazel aan de Vijzelstraat is een monumentaal gebouw. Met het Koninklijk Paleis op de Dam, het Rijksmuseum en het Scheepvaarthuis behoort het tot de meest indrukwekkende historische gebouwen van Amsterdam.
Gebouw de Bazel is het imposante voormalige hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, een pronkstuk van de Nederlandse 20e-eeuwse architectuur. Het gebouw werd ontworpen door architect Karel de Bazel en geldt als zijn belangrijkste werk. De architect overleed in 1923, drie jaar voordat het gebouw voltooid zou worden.

Programma

Vanaf 11.00 uur wordt u verwacht voor de koffie met gebak in café de Bazel, dat in het gebouw zit. Rond 12.00 uur worden we daar opgehaald voor een rondleiding van vijf kwartier.
Na afloop kunt u in de omgeving lunchen of andere musea in de buurt bezoeken, zoals Museum van Loon, het Tassenmuseum of Foam Fotografiemuseum.

Praktische informatie

In Amsterdam kunt u vanaf het Centraal Station tramlijn 24 nemen naar de Bazel in de Vijzelstraat 32, uitstappen halte Muntplein.

De kosten van de excursie bedragen € 19,50 voor leden van Senia-groepen en Vrienden van Senia en € 24,50 voor anderen. Dat is inclusief ontvangst met koffie/thee en gebak, begeleiding door een afgevaardigde van Senia en een rondleiding met een ervaren gids. Meer informatie vindt u op www.amsterdam.nl/stadsarchief.

Terug naar het overzicht

- Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar -