Excursie Nubië, Land van de Zwarte Farao’s in het Drents museum Assen

8 februari 2019

In deze tentoonstelling staat de periode tussen 750 en 664 v. Chr. centraal waarin de Nubiërs zelf Egypte veroverden en de Zwarte Farao’s van Nubië het Egyptische Rijk regeerden. Tot de topstukken behoort een deel van de grafinventaris van Koning Taharqa, waaronder 60 shawabti’s. 

Het fascinerende Nubië

De vondsten, die afkomstig zijn uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts, Boston, geven samen een beeld van de rijke cultuur van dit deel in Afrika. Wetenschappers van het museum in Boston waren van 1907 tot 1928 betrokken bij de opgravingen van de vondsten. Hierdoor beschikt het museum in Boston over een van de grootste Nubische collecties. De tentoongestelde objecten zijn nog maar zelden in Europa te zien geweest. 

Programma

Vanaf 12.15 uur kunt u terecht in het Grandcafé. Namens Stichting Senia wordt u daar ontvangen door een gastvrouw, herkenbaar aan een badge met het Senia logo.
We starten deze excursie met een lunch. We hebben ruim de tijd, mocht u om een af andere reden wat later komen dan is dat geen probleem.

  • 12.00 – 12.15 uur: binnenkomst via de museumentree en u haalt zelf een toegangsbewijs bij de kassa  (gratis met een museumkaart).
  • 12.15 – 13.15 uur: Lunch in Grandcafé Krul (tafel gereserveerd)
  • 13.15 uur: we lopen gezamenlijk naar de groepsentree van het museum. De gids haalt ons daar om 13.30 uur op voor de rondleiding van ca. 5 kwartier. 
  • 13.30 – 14.45 uur: rondleiding 
  • 14.45 uur: einde, mogelijkheid bezoek museum op eigen gelegenheid. 

Vooraf en na afloop kunt u zelf nog verder in het museum rondlopen, er zijn nog andere aantrekkelijke tentoonstellingen te zien.

Praktische informatie

De kosten voor deze excursie bedragen € 27,50 voor deelnemers van Senia-groepen en voor Vrienden van Senia en € 32,50 voor anderen. Dit is voor een uitgebreide lunch, gids in het museum, exclusief toegang museum. Toegangsprijs museum € 13,00 en gratis met een museumkaart. 

Adressen en bereikbaarheid

Drents Museum, Brink 3 (groepsentree), 9401 HS Assen. www.drentsmuseum.nl
Het museum ligt op circa 8 minuten loopafstand van het Intercity- en busstation Assen.
Vanuit het NS-station loopt u naar het centrum via de Stationsstraat. Aan het eind van de stationsstraat steekt u de Oostersingel over bij het zebrapad. Dan loopt u rechtdoor tussen een aantal gebouwen en komt u uit op de Brink. 

Parkeren: in de omgeving van het museum zijn diverse parkeergelegenheden.

Terug naar het overzicht

Inschrijven - Nog 5 plaatsen beschikbaar -