Leesgroepadvies

Ondersteuning voor uw leesgroep

Heeft uw literaire leesgroep (Nederlands) de behoefte om eens 'de diepte' in te gaan? Door te praten over literatuur en de manier waarop je een boek bespreekt om zodoende te komen tot (nog) betere boekbesprekingen? Dan kunt u bij Senia een leesgroepadviseur uitnodigen.

Senia-leesgroepen bespreken boeken met een literair karakter. Dat betekent dat er meerdere lagen in het boek zitten, dat de schrijver gebruik maakt van literaire technieken zoals wisselende vertelperspectieven. Komt dat er ook uit in de bespreking? Of ga je in de leesgroep alleen in op het verhaal?

Senia heeft neerlandici en leesgroepadviseurs beschikbaar die leesgroepen kunnen helpen om meer uit een boek te halen. Door mee te doen met een boekbespreking kunnen ze laten zien op welke manier je tot verdieping kunt komen. De leesgroep houdt haar gewone werkwijze aan maar de gast sluit aan en laat zien waar de groep zich extra vragen zou kunnen stellen om meer uit het boek te halen.
 

           


Lenora Crom

  José Hurkma                  Maja Jordaan  

Hoe gaat het in z'n werk?

Leesgroepen kunnen bij het bureau van Senia in Olst een leesgroepadviseur uitnodigen voor zo'n begeleiding op maat. De medewerkers in Olst zullen bekijken wie er van de leesgroepbegeleiders beschikbaar is, en bij u in de omgeving woont. Diegene neemt dan contact met u op. Samen met de leesgroep bekijkt hij/zij bij welke bespreking hij of zij aanwezig zal zijn. Dat heeft te maken met de boeken die u gaat bespreken, het ene leent zich meer voor zo'n begeleide bespreking dan het andere. En het ene boek ligt de leesgroepadviseur meer dan het andere.

Kosten

Onze deskundigen zijn vrijwilligers, maar we vergoeden wel hun onkosten. De standaard-bijdrage voor een bijeenkomst van 2 uur bedraagt € 60,00. Dat is inclusief de reiskosten. Met meer leesgroepen? Een leesgroepadvies komt het beste tot z'n recht per leesgroep. Maar als u liever een adviseur uitnodigt met meerdere leesgroepen tegelijk, dan kan dat ook. Het maximum is 20 personen.

Contact

Het aanbod geldt alleen voor leesgroepen van Stichting Senia. Wilt u gebruik maken van een leesgroepadvies stuur dan een e-mail naar info@senia.nl