Leesclubs Japanse literatuur

Een Senia leesclub Frans

Vindt u de Japanse cultuur ook intrigerend? Wilt u daar wel eens meer over weten door Japanse literatuur te lezen? Senia richt samen met Schwob ('De mooiste vergeten klassiekers') leesclubs Japanse Literatuur op. 

Senia en Schwob brengen geïnteresseerden voor Japanse literatuur bij elkaar. Je leest de boeken in het Nederlands. Het streven is om leesclubs van 6 tot 8 personen samen te stellen. Je kunt je als belangstellende melden via japan@senia.nl, of door onderstaand formulier in te vullen.
Daar waar belangstelling bestaat, organiseren we een vrijblijvende oprichtingsbijeenkomst waarvoor mensen uitgenodigd worden die bij elkaar in de buurt wonen.

Drie boeken

Je leest vanaf januari tot aan juni drie boeken die we alvast voor je uitgezocht hebben. De boeken schaf je zelf aan, of je leent ze bij de bibliotheek. Bij elk boek ontvang je een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die een houvast bieden bij de boekbespreking. Zo dwaal je niet zo gauw af, en kom je echt tot verdieping. 

Feestelijke afsluiting

De leesclubs Japanse Literatuur worden tegen de zomer afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op een centrale plek in Nederland met verschillende kenners van Japanse cultuur.

Kosten om deel te nemen aan de leesclub Japanse literatuur

De kosten om deel te nemen aan de leesclub bedragen € 18,50 per persoon. Daarvoor brengen we belangstellenden bij elkaar en helpen we om de eerste afspraken te maken. Verder ontvang je de leeswijzers die bij de drie boeken horen. De kosten voor de afsluitende dag zijn niet in de prijs opgenomen.