Uniek: samen muziek luisteren en bespreken

Luisterclubs Muziek

Senia telt (zomer 2020) meer dan 60 muziek-luisterclubs. De meeste groepen komen zeven keer per jaar bij elkaar. Ze kiezen uit de muzieklijst, en maken gebruik van de Senia-luisterwijzers.
 

Keuzelijst 2020-2021


Werkgroep Muziek

Aan keuzelijsten voor Muziek wordt elk jaar een nieuwe selectie toegevoegd van 10 nieuwe muziekstukken. Deze selectie is het werk van een werkgroep van deskundigen en (oud-)professionals. De werkgroep Muziek bestaat uit Aart Appelhof, Robert van Bussel, Tjeerd Doevendans, Sandra van Kalken, Claire Verlinden en Josée Zuiver.
 

Handleiding online bijeenkomsten

Toch samenkomen met uw luistergroep in coronatijd? De werkgroep Muziek heeft een handleiding geschreven voor videobijeenkomsten van Senia Luistergroepen. Zo wordt het mogelijk om met beeld, geluid én muziekfragmenten virtueel samen te komen en de luisterwijzers te bespreken.
U kunt de handleiding hier downloaden.
 

Benieuwd naar een luisterwijzer?

Wilt u wel eens zien hoe een muziek-luisterwijzer van Senia eruit ziet? Download dan de luisterwijzer van Winterreise van Franz Schubert. Deze prachtige liederencyclus is tot nu toe het meest bestudeerd door Senia's luistergroepen.
 

Reacties op luisterwijzers

De luisterwijzers die door de luisterclubs Muziek gebruikt worden, worden gemaakt door de werkgroep, vrijwilligers, freelancers en studenten. Zij horen graag van u wat u van de luisterwijzers vindt. Zou u af en toe een reactieformulier willen invullen? Dat wordt zeer op prijs gesteld. 

Stuur uw reactie aan muziek@senia.nl
 

Eerstvolgende oprichtingsbijeenkomsten Muziek

Graag aanmelden door een mailtje te sturen naar info@senia.nl. Dit in verband met de geldende coronamaatregelen.