Online cultuur

Concertgebouw presenteert

Hoewel musea, theaters en bioscopen gesloten zijn, valt er online gelukkig van alles te beleven. Zo heeft het Concertgebouw een aantal prachtige concerten om thuis te beluisteren. Bijvoorbeeld Vioolconcert nr.1 van Bruch, gespeeld door Noa Wildschut. Of geniet van het kerstconcert Ding Dong, Merrily on High met muziek van Tsjaikovski en Bach.
Online voorstellingen

Er is ook theater! Toneelgroep Maastricht presenteert twee films die zijn geproduceerd tijdens de eerste lockdown in maart 2020: Jungfrau en Happy Healing. De films zijn gratis te bekijken zolang de lockdown duurt. Of kijk naar Oom Wanja van Tsjechov door Hummelinck Stuurman Theaterproducties, met Pierre Bokma in de hoofdrol.

 

Virtueel museumbezoek

Ook musea openen de virtuele deuren. Zo heeft het Rijkmuseum een Huiskamerrondleiding. Geen horde bezoekers voor de Nachtwacht, maar in alle rust genieten van dit en andere meesterwerken. Het Mauritshuis toont ons Meet Vermeer. Bekijk de schilderijen tot in de detail en ontdek nieuwe dingen over deze geniale kunstenaar. Meer musea.