Pas verschenen: Naar het paradijs

'Na zeven jaar is er eindelijk weer een boek verschenen van Hanya Yanagihara: Naar het paradijs. Haar eerder verschenen boek Een kleine wereld heb ik werkelijk verslonden. Gelezen heb ik Naar het paradijs nog niet, maar het staat bovenaan mijn verlanglijst voor de komende tijd.' Caroline Koning-Versteeg, werkgroep Literatuur. 

Hanya Yanagihara (1975) woont en werkt in New York. Ze brak in 2015 door met haar tweede roman Een klein leven. Het boek werd een wereldwijde bestseller ondanks het zware verhaal over de moeilijke levens van vier New Yorkse vrienden.

Naar het paradijs is een omvangrijke roman over drie verschillende versies van Amerika, in drie eeuwen. In 1893 maakt New York deel uit van de Vrije Staten, waar mensen ogenschijnlijk mogen liefhebben wie ze willen. David verzet zich tegen de door zijn rijke familie gearrangeerde verloving met een geschikte kandidaat; hij voelt zich meer aangetrokken tot een charismatische maar arme muziekleraar. In het door de aidsepidemie geteisterde Manhattan van 1993 woont de jonge Hawaïaanse David samen met zijn veel oudere, rijkere partner, voor wie hij zijn moeilijke jeugd en het lot van zijn vader verzwijgt. In 2093 probeert Charlie zich staande te houden in het totalitaire New York zonder de bescherming van haar grootvader, een gerenommeerd wetenschapper. Ze ontmoet David, die zegt haar te kunnen redden – maar kan zij hem vertrouwen?

Het boek wordt nu al bejubeld door de pers. 'Een weergaloos epos over de zoektocht naar liefde'.