Leuke leesclubs: Duits 1

Leesclub Duits 1 komt bij elkaar in Baarn, Soest en Amersfoort. 'Elke laatste maandagochtend van de maand, al schuiven we weleens ivm de schoolvakanties van de kinderen van ons jongste lid. Bij mooi weer in een tuin. We lezen 6 romans per jaar, kiezen soms zelf nog eentje extra. We zijn nu met ons achten, dan is het niet erg als iemand eens verhinderd is. We spreken Duits tijdens de boekbespreking, tenzij de Duitsers afwezig zijn, dan gewoon Nederlands, stiekem!

'Wat is er leuk aan onze club? Ons jongste lid is Duitse en vindt het leuk om met anderen over Duitse literatuur te praten en ze vindt ons ouderen interessanter om mee te praten, leeftijdgenoten hebben het teveel over hun kinderen. Wij hebben 2 native speakers, vier van ons vormen een pianotrio, 1 lid wilde bij Frans maar dat clubje vond ze niks, 1 lid wilde wel komen maar dan zelf alles uitleggen…leraar klassieke talen, die weten alles al. We hebben hem nodig als cellist en hebben hem geleerd gewoon mee te doen. Er zit ook een psychiater bij, dat heb je wel nodig met zo n zootje ongeregeld. De echtgenoot van 1 van onze leden bakt taarten, een ander speelt butler, maar ze mogen niet met ons meepraten.' Anna, Leeslcub Duits 1.

Tijdens de Boekenweek in april wordt elke avond een aflevering van Eus' Boekenclub uitgezonden op NPO 2. Meer info hierover volgt nog.