Theater Cliënt E. Busken

Tijdens de boekbespreking liepen de meningen over Cliënt E. Busken uiteen, vooral qua inhoud. Een goede reden om naar het toneelstuk te gaan. Het stuk werd gespeeld door Internationaal Theater Amsterdam in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het toneelstuk vertelt het verhaal van E. Busken, die tegen zijn wil zijn leven slijt op de gesloten afdeling van een instelling voor hoogbejaarden. Over de stijl van het toneelstuk niets dan lof. Het theaterstuk van 90 minuten gespeeld door Gijs Scholten van Aschat, die muzikaal begeleid werd door Jip van den Dool was een prima toevoeging. Het verhelderde het verhaal van Brouwers en visualiseerde het verval en de ouderdom zoals beschreven in het boek. Het verhaal werd zeer herkenbaar uitgevoerd. Het was een fenomenale uitvoering van een toch wel zeer lastig te lezen boek.

Wij als leesgroep werden uitgenodigd om op de eerste rij te komen zitten. Dichterbij het verhaal konden wij niet komen. Wij waren diep onder de indruk en hadden deze avond niet willen missen.

Susan Hesp, Leesgroep Amsterdam Osdorp N2

Meer info www.ita.nl
Bekijk trailer

Het stuk gaat in reprise. Meer info over data & locaties volgt in onze volgende nieuwsbrieven.