Werkgroep Moderne literatuur zoekt aanvulling

De werkgroep Moderne Literatuur, die verantwoordelijk is voor het opstellen van de literatuurlijst voor de ruim 800 leesgroepen literatuur, met een kleine 5400 deelnemers, is op zoek naar aanvulling. De werkgroep stelt elke herfst een groslijst samen van -voor leesgroepen- aantrekkelijke titels. Daaruit wordt een toplijst van ca. twintig literair interessante boeken gekozen, waarbij ook gelet wordt op leesplezier, discussiemogelijkheden en variatie in thema’s en taalgebied.

In een latere fase spelen de leden van de werkgroep een rol bij de introductie van de nieuwe literatuurlijst en voorzien zij de concept-leeswijzers van feedback.

De werkgroep is op zoek naar één of twee mensen die ‘literatuur’ als vakgebied kennen (in het onderwijs, bibliotheken, als begeleider van leesgroepen) en die enthousiast zijn over de formule van Senia, waarbij leesgroepen zelfstandig functioneren zonder professionele begeleiding.

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een bericht naar Karin Mous, voorzitter van de werkgroep, literatuurwerkgroep@senia.nl voor 15 november 2022, beschrijf waarom je graag mee wilt doen en wat je achtergrond is. Er vindt daarna een gesprek plaats met enkele leden van de werkgroep.