wat is er te beleven online

Foto leesclub buiten
 

Op deze pagina vindt u tips voor evenementen online. Balletvoorstellingen, theater, bijzondere literaire evenementen, u vindt de linkjes binnenkort op deze pagina. We zijn deze pagina aan het opbouwen.


Poëzieweek, met o.a. elke avond een spraakmakende dichter
Lezingen van 28 januari tot 3 februari

Eind januari is het weer Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. In een serie van zeven lezingen brengt Poetry International zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van ons.

Via Poetry on Impact maak je kennis met dichters die veelal als streek- of stadsdichter of Dichter des Vaderlands bovenop de actualiteit zitten, en wier werk mede daardoor een duidelijk antwoord kan zijn op de vraag wat de rol van dichters en hun poëzie zoal is.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter.
Wil je er online bij zijn, koop je ticket voor € 5,- per aflevering.
 


Theatervoorstelling Peachez online
10, 17 en 24 februari

Bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis
Het boek Peachez van Ilja Leonard Pfeiffer staat op de Senia-keuzelijst Moderne literatuur. Vanwege corona besloot Toneelgroep Maastricht in november om de tournee van Peachez in de Nederlandse theaters te stoppen en de voorstelling live via Zoom te spelen.

De voorstelling wordt nog gespeeld op woensdag 10, 17 en 24 februari om 20.00 uur. Aanmelden voor Peachez kan via deze link.

Bekijk hier in dit achter-de-schermen filmpje hoe de cast en crew onder leiding van regisseur Michel Sluysmans tot de online versie zijn gekomen.