Aan het eind van de dag - Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Aan het eind van de dag
Uitgever Augustus, 2016, 436 p.
  • E-book

Katharina Mercedes Donker, ex-minister en auteur van twee bestsellers over politiek en de rol van de vrouw, krijgt het verzoek mee te werken aan haar eigen biografie. Ze maakt een paar afspraken met de biografe, maar wil uiteindelijk niet meewerken aan de biografie. De vraag om mee te werken, zorgt er wel voor dat ze over haar leven na gaat denken. Herinneringen dringen zich steeds meer aan haar op. Ze kijkt naar haar rol als dochter, moeder, echtgenote, vriendin, politica, publiek figuur. Ze voert ons terug naar de jaren zeventig-tachtig van de vorige eeuw. En maakt de rekening op van een leven vol goede bedoelingen maar met trieste uitkomsten.

Aan het eind van de dag verhaalt over een tijd die heel herkenbaar is. Het boek is helder geschreven. Er gebeurt veel in dit boek en dat maakt het ook boeiend om te lezen.

Links genoemd in de leeswijzer

  • Interview met Nelleke Noordervliet op Literatuurplein.nl. ‘Het is bijna makkelijker om slachtoffer te zijn’, door Fleur Speet, 29 november 2009. Deze verwijzing klopt niet meer, er wordt gezocht naar een vervangende verwijzing.
  • Interview met Nelleke Noordervliet op Literatuurplein.nl. ‘Niets verandert, ook al blijft niets gelijk’, door Guus Bauer, 15 mei 2012. Deze verwijzing klopt niet meer, er wordt gezocht naar een vervangende verwijzing.
  • Recensie Marja Pruis in de Groene Amsterdammer, Wat zegt dat over haar?, 7 december 2016
  • Recensie van Arjen Fortuin in NRC, Vriendschap is een vorm van wraak, 10 november 2016
Leeswijzer is in audio-vorm beschikbaar bij Passend Lezen, www.passendlezen.nl

Reacties

Log in om een reactie te plaatsen