De wraak van Poetin. Rusland contra Europa - Hubert Smeets

Hubert Smeets

De wraak van Poetin. Rusland contra Europa
Prometheus, Bert Bakker, 342 p.
  • E-book

Een zeer informatief boek voor wie enig inzicht wil krijgen in de achtergrond van Poetins optreden in de laatste jaren. Eigenlijk is het een boek over de ondergang van het oude Rusland (de Sovjet-Unie) onder Gorbatsjov en Jeltsin en de pogingen van Poetin te komen tot een soort ‘revival’, een herstel van Rusland in oude glorie. Zonder oog te hebben voor de genoemde personen is de assertiviteit van het nieuwe Rusland nauwelijks te begrijpen. Smeets heeft ook oog voor de structurele oorzaken van het feit dat Rusland zich nu hard tegen Europa keert. Rusland moet volgens Poetin weer een macht van betekenis worden in Europa en de ‘herovering’ van de Krim is waarschijnlijk slechts een eerste stap.

Links genoemd in de leeswijzer

  • Tekst toespraak van Bert Koenders bij de presentatie van het boek op 25 november 2015. Deze verwijzing klopt niet meer, er wordt gezocht naar een vervangende verwijzing.
  • Recensie van Hans Loos in: NRC/Handelsblad van 27 november 2015.  Deze verwijzing klopt niet meer, er wordt gezocht naar een vervangende verwijzing.
  • Recensie van Arnout Brouwers in: de Volkskrant van 28 november 2015
  • Recensie van de kolonel b.d. A. Kruize in: Carré, het blad van de Nederlandse Officieren Vereniging, eerste aflevering 2016. Deze verwijzing klopt niet meer, er wordt gezocht naar een vervangende verwijzing.
  • Recensie van Ferdi de Lange heeft op: FerdiBlog van 20 februari 2016