Naar de inhoud
Lees voor

Activiteiten in regio Amersfoort

Gaat je leesclub met zomerreces, maar heb je geen vakantieplannen? Doe mee aan een speeddate of open leesclub in de regio Amersfoort. Maar alleen al de architectuur van de Bibliotheek het Eemhuis is ook zeker een bezoekje waard.

Leesclub speeddate

Lijkt het je leuk om met anderen een boek te bespreken, maar weet je niet met wie? Of kom je te weinig toe aan lezen en zoek je een ‘stok achter de deur’? Kom dan naar de speeddate voor leesclubs op zondag 16 juli in het Eemhuis. Je hebt korte gesprekken met anderen die zich ook hebben opgegeven en kijkt of je een match hebt. Wie weet kun je ter plekke een nieuwe leesclub vormen of aansluiten bij een bestaande leesclub.

Zo 16 juli | 13:00 tot 14:30 uur
Bibliotheek Amersfoort
Gratis toegang
Meer info & aanmelden >

Open leesclub Viktor

Bibliotheek Eemland en Senia organiseren op donderdag 10 augustus een open leesclub over ‘Viktor’ van Judith Fanto. Een spannende, tragische maar humorvol beschreven geschiedenis van de lotgevallen van de Weens-Joodse familie Rosenbaum. Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over het boek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Deelnemers ontvangen van Senia de leeswijzer van te voren per e-mail.

Do 10 augustus | 10:30 tot 12:00 uur
Bibliotheek Leusden
Gratis toegang
Meer info & aanmelden >

Open leesclub ‘t Hooge Nest

Wat doe je als je erachter komt dat je huis vol zit met schuilplaatsen uit de oorlog? Roxane van Iperen schreef een aangrijpend boek over de Gooise villa ‘t Hooge Nest dat in de oorlog bewoond wordt door twee moedige Joodse zussen. Op woensdag 16 augustus kun je meedoen aan een open leesclub over dit boek. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis.

Wo 16 augustus | 19:30 tot 21:00
Lokaal-O | Baarn
Gratis toegang
Meer info & aanmelden >