Naar de inhoud
Lees voor

Miss Dior

Justine Picardie
Nieuw Amsterdam 2022 | 368 pagina's
B24-11

Justine Picardie ontdekt, terwijl ze onderzoek doet naar de bekende ontwerper Christian Dior, het heldhaftige verleden van zijn onbekende zus, Catherine. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, als de nazivlaggen wapperen aan de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, gaat Catherine bij het verzet, totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo, gevangengezet, wekenlang gemarteld en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück. Ondertussen doet haar bezorgde broer verwoede pogingen om haar te vinden.

Voor dit boek kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde.

Miss Dior is meer dan een biografie; het is een krachtig eerbetoon aan een onbezonnen held. Het boek laat zien dat er meer schuil gaat achter het gepolijste uiterlijk van de modewereld en beschrijft tevens hoe uit de verschrikkelijkste gebeurtenissen, toch schoonheid uit voort kan komen.

Meedoen?

Senia helpt graag bij het vinden van een leesclub die bij je past.