Naar de inhoud
Lees voor

Tussen werelden

Juli Zeh - Simon Urban
Ambo|Anthos 2023 | 392 pagina's
N24-21

Twee huisgenoten, die 20 jaar geleden in Münster samen studeerden, komen elkaar bij toeval weer tegen in Hamburg. De ontmoeting verloopt slecht en ze proberen via whatsapp en e-mail hun vriendschap weer op te krikken.

Stefan is een succesvol adjunct-hoofdredacteur bij een toonaangevend tijdschrift. Theresa heeft de boerderij van haar ouders moeten overnemen na haar vaders overlijden. Beiden staan model voor onze gepolariseerde maatschappij. Hij: eerst links-activistisch, zij: genuanceerd beschouwend. Allebei willen ze werken binnen hun eigen systemen.

In hun mail- en whatsappverkeer sturen ze elkaar emotionele berichten over hun werelden. Ze groeien naar elkaar toe, maar belanden ook vaak in verhitte discussies. Hoewel ze de politiek erbuiten proberen te houden, lijkt het alsof de loopgraven van een verdeelde naties dwars door hun relatie lopen. Bij beiden vindt een dramatische omslag in hun leven plaats.

Hoog actueel en zeer humoristisch beschreven. In dit boek gaat het niet alleen om actualiteit, maar vooral ook om de vraag of mensen elkaar echt nog kunnen ontmoeten in een respectvolle dialoog. Terecht een bestseller.

Meedoen?

Senia helpt graag bij het vinden van een leesclub die bij je past.