Naar de inhoud
Lees voor

Keuzelijsten 2024-2025

Het is zo ver: Senia's nieuwe Keuzelijsten zijn er! De lancering van de nieuwe Keuzelijsten is voor ons een groots moment. Al vorige zomer zijn de werkgroepen achter de schermen begonnen met de werkzaamheden. Welke boeken en muziekstukken zijn geschikt? Welke niet? En waarom? Welke titels worden aan de lijst toegevoegd, en welke blijven er niet langer op?

Een seizoen loopt bij Senia van september tot september. Maar voordat het nieuwe lees- en luisterseizoen van start gaat, wordt er al veel werk verzet. Werkgroepen stellen de keuzelijsten samen waaruit de leden de boeken en de muziekstukken voor het nieuwe seizoen kunnen kiezen. Deze keuzelijsten verspreiden wij doorgaans in april en afgelopen 23 april was het moment dan ook daar!

Bij de clubs is dit de start van voorpret voor een nieuw lees- en luisterseizoen. De leden komen samen om de lijsten door te spitten, voorkeuren te bespreken en hun selectie door te geven. Na het doorgeven van de gekozen titels ontvangen alle leden hun lees- of luisterwijzers. Die wijzers vormen een belangrijk hulpmiddel bij de bijeenkomsten van de clubs; ze geven houvast, uitleg en mogelijke vragen en discussiepunten. Zo kom je samen met je club tot een verdiepende lees- of luisterervaring. Vanaf woensdag 15 mei kunnen de clubs inmiddels ook hun keuze doorgeven via een online bestelformulier. Mooi om te zien hoe er steeds meer keuzes ingevuld worden!
Zodra de bestellingen binnen in juni gaan wij bij Senia samen met onze drukkerij druk aan de slag om te zorgen dat alle lees- en luisterwijzers voor 1 september bij de clubs op de mat liggen. Altijd weer een mooi moment.