Naar de inhoud
Lees voor

Even puzzelen voor twee nieuwe leesclubs filosofie

Benieuwd naar hoe dat nou in zijn werk gaat, zo’n informatiebijeenkomst van Senia? Ambassadeur Liesbeth Ram, een van de vrijwilligers die deze ontmoetingen in het hele land organiseren, geeft een inkijkje. Zij hielp op woensdag 26 juni in bibliotheek het Eemhuis in Amersfoort twee nieuwe leesclubs filosofie op weg.

Informatiebijeenkomst Senia Leesclub Filosofie Eemhuis AmersfoortLiesbeth: “Na een informatieve introductie over Senia en een kennismakingsronde, wilden twaalf van de zestien deelnemers verder gaan. Het was even een puzzel hoe de deelnemers in twee leesgroepen moesten worden ingedeeld. Pragmatisch, op een dagdeel waarop iedereen kan? Inhoudelijk, naar de belangstelling voor specifieke filosofen? Of meer gericht op de filosofische duiding van maatschappelijke ontwikkelingen? Of toch liever aan de hand van concrete boekenkeuze? Of rekening houdend met leeftijdscategorieën?

Drie jongere deelnemers deelden ongeveer dezelfde interesse. Op mijn verzoek vormden zij een eerste groepje, spontaan sloten zich nog twee deelnemers aan. De andere zes vonden elkaar ook. Er werd hard gewerkt in de twee groepen aan praktische zaken: zoals het dagdeel van de bijeenkomsten, data, frequentie en natuurlijk de keuze uit de boekenlijst van Senia. Om half acht waren we begonnen, om half tien vertrok iedereen tevreden naar huis.”

Wil je ook een keer een informatiebijeenkomst van Senia meemaken? Bekijk de data in onze agenda.