Naar de inhoud
Lees voor

Hulptroepen gezocht!

Senia zoekt ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te richten.

ambassadeurs

Als ambassadeur zet je je in om nieuwe leesgroepen op te richten. Dit doe je door het houden van informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten komen mensen bij elkaar die elkaar nog niet kennen, maar vaak na afloop als leesgroep de deur uitgaan. De bijeenkomsten vinden plaats in bibliotheken, boekhandels, musea en welzijnsinstellingen. Onze ambassadeurs zijn werkzaam op vrijwillige basis. Op dit moment zijn we op zoek naar ambassadeurs in heel Nederland, en met spoed voor de volgende regio’s:

Den Bosch e.o.
Eindhoven e.o.
Provincie Groningen
Veluwe
Haarlem e.0.
Hilversum
West-Friesland
Den Helder e.o.
Oosterschelde e.o.
Zeeuws-Vlaanderen e.0.
(Zuid)-Limburg
Nijmegen e.0.
Betuwe e.0.

Uiteraard word je niet verantwoordelijk voor de hele provincie. Je ben werkzaam in je eigen omgeving. Het is ook mogelijk de functie met iemand samen te vervullen.

wat ga je doen?

  • Als ambassadeur fungeer je als het visitekaartje van Senia;
  • Je initieert en organiseert informatiebijeenkomsten;
  • Je hebt contact met bibliotheken, boekhandels en andere samenwerkingspartners;
  • Je leidt de informatiebijeenkomsten. Ontvangt de deelnemers, informeert en beantwoordt vragen
  • Je verricht lichte administratieve taken, bijvoorbeeld het afhandelen van inschrijfformulieren.

wie zoeken we?

In de eerste plaats zoeken we enthousiaste mensen met een liefde voor lezen. Je vindt het leuk om dingen te organiseren, en neemt hiervoor graag zelf het initiatief. Het leiden van bijeenkomsten gaat jou goed af. Je weet je enthousiasme over te brengen, en het groepsproces naar je hand te zetten wanneer dit nodig is.

wat bieden we?

Senia is een organisatie die vol in ontwikkeling is. Er is dus veel plaats voor eigen inbreng. Het leuke is dat je veel mensen leert kennen, dat het erg dankbaar werk is, en je zelf en passant ook beter op de hoogte blijft van literatuur en muziek.

We werken nieuwe ambassadeurs goed in. Er is een handboek waarin de belangrijkste zaken voor de introductiebijeenkomsten op een rij staan. Op de achtergrond is altijd hulp aanwezig. We vergoeden de reiskosten en we geven daarnaast per bijeenkomst een bescheiden bedrag als vrijwilligersvergoeding. Tot een bedrag van € 150 per maand is deze vrijwilligersvergoeding belastingvrij.

De ambassadeurs zien elkaar twee keer per jaar in een regionaal overleg en een landelijke uitwisselingsbijeenkomst. Verder is er contact via e-mail en telefoon.

interesse?

Heb je belangstelling of wil je meer weten? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Marijke Slager via mslager@senia.nl of 0570-562656 (dinsdag).