Naar de inhoud
Lees voor

Muziekwerkgroep
zoekt lid

De Werkgroep Muziek is op zoek naar een nieuwe collega! Naast de bijna 1800 leesclubs, heeft Senia ook meer dan 60 luisterclubs! In een luisterclub luister je samen naar muziek en ga je daarna in gesprek. Dit zorgt ervoor dat je met andere oren naar de muziek gaat luisteren en mensen ontmoet die net als jij van muziek houden.

Als leidraad voor de gesprekken maakt de Muziekwerkgroep van Senia circa twaalf luisterwijzers per jaar over muziekstukken en thema’s uit diverse periodes uit de muziekgeschiedenis. Deze pagina geeft een mooi overzicht van de diversiteit aan luisterwijzers (er zijn er al meer dan honderd!).

Omdat een van onze auteurs de werkgroep gaat verlaten, zijn we op zoek naar een nieuwe, enthousiaste collega die een bijdrage kan leveren aan het samenstellen van deze luisterwijzers. Een grondige kennis van muziekgeschiedenis en muziektheorie (bijvoorbeeld een afgeronde studie muziekwetenschap), plus een vlotte pen zijn daarvoor noodzakelijk.

De werkgroep bestaat uit zes vrijwilligers en vergadert vier tot vijf keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen worden de gemaakte luisterwijzers besproken en muziekstukken voor het nieuwe seizoen uitgekozen. Trends onder de luisterclubs, reacties van deelnemers en algemene Seniazaken staan ook op de agenda. Tussen de vergaderingen door verloopt het contact via e-mail.

Lijkt het je leuk om onderdeel van dit team uit te maken of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sandra van Kalken via muziek@senia.nl