Naar de inhoud
Lees voor

Zomervacht
in de bios

Vanaf oktober draait ‘Zomervacht’ in de bioscoop, de verfilming van de gelijknamige roman van Jaap Robben. de stad Nijmegen, de woonplaats van de auteur, viert dit met een mooi programma aan activiteiten. Met onder meer een interview, kroegcollege en een open leesclub mét Jaap Robben.

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? In ‘Zomervacht’ leren de broers Lucien en Brian elkaar kennen tegen een rauwe achtergrond vol schroot en roestig ijzer. Stoffige caravans, zoemende wespen en opengehaalde knieën vormen de arena voor een verhaal over twee jongens die het met elkaar zullen moeten doen. “Het was deze contrastrijke poëzie die er tijdens het lezen van het boek bij mij voor zorgde dat ik het verhaal naar een film wilde vertalen.”, zegt regisseur Joren Molter.

Zomervacht is de slotfilm van het Nederlands Film Festival (22 t/m 29 september) en draait vanaf donderdag 19 oktober in de bioscoop. Bekijk trailer >

Kroegcollege: de avond van de adaptaties

Duik in aanloop naar de premiere van ‘Zomervacht’ met Wintertuin de kroeg in voor een avond over adaptaties. Volg in vogelvlucht een college over boekverfilmingen, omlijst met performances van kunstenaars die in muziek, poëzie en theater een nieuwe betekenis geven aan Jaap Robbens gevierde boek. Entree is gratis.
Wo 27 sept | 20.00 uur | De Plak, Nijmegen
Meer info volgt

Leesclub XL

Ga in gesprek met Jaap Robben en andere lezers over ‘Zomervacht’. Aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie en discussievragen kun je je voorbereiden op de leesclub XL. Deelnemers krijgen deze van tevoren toegestuurd.
Za 30 sept | 20.00 uur
Bibliotheek Nijmegen
Deze activiteit is geannuleerd

Voorpremière en voorgesprek met Jaap Robben

Op zondag 1 oktober wordt ‘Zomervacht’ voor het eerst vertoond in Nijmegen. Voorafgaand aan de film gaat Nijmeegse journalist en schrijver Annemarie Haverkamp in gesprek met de Nijmeegse dichter en auteur Jaap Robben.
Zo 1 okt | 15.00 uur | Nijmegen
Info & aanmelden >