Naar de inhoud
Lees voor

Leesclubs alleen voor ouderen? Welnee!

Samen in hetzelfde boek duiken en daarna je gedachten, meningen en vragen delen, is dat aan leeftijd gebonden? Welnee. De Senia-leesclubs zijn er dan ook voor iedereen, van alle leeftijden. Feit is wel dat vijftigplussers onder onze leden in de meerderheid zijn. Toch krijgen we de laatste tijd meer aanvragen van jongere lezers; veertigers, dertigers en zelfs twintigers.

Daarom willen we graag onderzoeken hoe we het jongere publiek kunnen bedienen. Lezen (en Senia) is immers voor iedereen. Zij willen bijvoorbeeld liefst in het weekend of ’s avonds bij elkaar komen, en soms hebben ze ook een duidelijke voorkeur voor een leesclub met leeftijdgenoten, omdat boekenkeuze vaak ook samenhangt met je levensfase.

We onderzoeken graag hoe we deze jongere doelgroep kunnen bedienen, waarbij uiteraard voorop blijft staan dat we er voor iedereen willen zijn. Komende zomer organiseert Senia in Maastricht op verzoek en bij wijze van proef twee informatiebijeenkomsten, met name gericht op lezers jonger dan veertig jaar. Op donderdag 22 augustus ontvangt Senia-ambassadeur Yvonne Pasmans belangstellenden in de monumentale entourage van boekhandel Dominicanen (om 19.00 uur) en op dinsdag 27 augustus in de prachtige, moderne stadsbibliotheek Centre Ceramique (18.30 uur). De focus ligt op moderne literatuur. Aanmelden voor de bijeenkomst in boekhandel Dominicanen kan hier en aanmelden voor de bijeenkomst in Centre Ceramique kan hier.