Naar de inhoud
Lees voor

De Bibliotheek Leusden

Donderdag 27-06-2024
10:30 uur
De Bibliotheek Leusden
Hamersveldeweg 77, Leusden

aanmelden

Samen over boeken praten is leuk en verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet nieuwe mensen. Wil je de meerwaarde van een leesclub ervaren? Doe mee aan een open leesclub over Het pauperparadijs van Suzanna Jansen.

Het boek was al een beststeller en ook de theatervoorstelling wordt deze zomer wegens succes geprolongeerd: Het pauperparadijs blijft het publiek beroeren. Naar aanleiding van het theaterspektakel in het AFAS Theater in Leusden organiseert leescluborganisatie Senia in samenwerking met Bilbiotheek Eemland een open leesclub over Het pauperparadijs. Op donderdag 27 juni van 10.30 tot 11.30 uur gaan lezers in de Bibliotheek Leusden met elkaar in gesprek over dit bijzondere boek van Suzanna Jansen. Deelnemers aan de open leesclub kunnen met korting naar de voorstelling! 

Schrijver Suzanna Jansen tekende in haar boek Het pauperparadijs het intrigerende verhaal op van haar voorouders. Die vertrokken, net als tienduizenden andere weeskinderen en destijds zogenoemde paupers, in de negentiende eeuw naar Drenthe, voor een heropvoeding in een van de Koloniën van Weldadigheid. Wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep uit op een onmenselijk drama. In juli en augustus wordt het theaterspektakel ‘Het pauperparadijs’ opnieuw gespeeld, nu in het AFAS Theater in Leusden. 

Senia stelt voor deze open leesclubs een leeswijzer beschikbaar. Deze bevat achtergrondinformatie over boek en schrijver en een lijst met vragen en discussiethema’s. Daarmee is een goed gesprek gegarandeerd. Deelnemers krijgen de leeswijzer vooraf digitaal toegestuurd. 

Wil je deelnemen aan deze open leesclub? Meld je dan aan via de bovenstaande knop.
Je ontvangt na aanmelding de digitale leeswijzer. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen. Bovendien ontvangt elke deelnemer een actiecode, voor €10 euro korting op de toegangsprijs van de theatervoorstelling! 

Het boek is te leen bij de Bibliotheek Eemland en het is verkrijgbaar in de boekhandel. 

In het theater 

Het succesvolle theaterspektakel Het Pauperparadijswordt komende zomer opnieuw in productie genomen. Van vrijdag 19 juli tot en met zaterdag 17 augustus worden er 26 voorstellingen gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.
Eerder werd het theaterspektakel al drie keer een zomer lang gespeeld in Veenhuizen en daarna in Theater Carré in Amsterdam.

Doe mee en ontdek hoe leuk het is om samen met andere over boeken te praten!

Meld je aan voor de open leesclub via bovenstaande gele knop.

overige bijeenkomsten

aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de informatie­bijeenkomst in Leusden.

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.