Algemene voorwaarden

Foto illustratie op webpagina voorwaarden

Senia lidmaatschap

Je wordt lid van Senia als je je aansluit bij een lees- of luisterclub. Senia leden ontvangen jaarlijks actuele keuzelijsten en lees- of luisterwijzers van de voor een nieuw seizoen gekozen boeken of muziekstukken. Daarnaast kunnen leden gebruik maken van het Boekenprikbord en met korting deelnemen aan activiteiten.

Deelnemers per lees- of luisterclubs

Senia stelt lees- of luisterclubs samen van zes tot acht personen. Als bij de oprichting een groep nog klein is, kan Senia nieuwe deelnemers toevoegen tot aan het moment dat de lees- of luisterclub voor het eerst bijeenkomt. Daarna beslist de lees- of luisterclub zelf of er nog nieuwe deelnemers worden opgenomen.

Leeswijzers

Bij alle boeken van de keuzelijsten zijn leeswijzers. Deze geven informatie over het boek, de auteur en vertellen meer over de context. Leeswijzers helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen. Van de gekozen boeken voor het nieuwe seizoen ontvangen alle leden eind augustus de leeswijzers per post.

Kosten lidmaatschap

Een lidmaatschap (standaard-abonnement) bedraagt € 38,- per jaar. Hiervoor kunt u maximaal 7 lees- of luisterwijzers kiezen. U kiest de leeswijzers samen met de andere deelnemers van uw leesclub. Later in het seizoen starten is mogelijk, er wordt dan een bedrag naar rato betaald (afhankelijk van de nog te bespreken boeken of muziekstukken). Nieuwe leden betalen eenmalig € 6,- inschrijfkosten. Wordt u (of bent u) lid van een tweede of derde leesclub? Dan betaalt u het abonnementstarief per leesclub.

Klein abonnement

Voor speciale situaties is het mogelijk een 'klein abonnement' af te sluiten. Hierbij zitten maximaal vier lees- of luisterwijzers inbegrepen. De kosten van dit abonnement bedragen € 26,50 per jaar.

Aangepast tarief eerste seizoen

Begin je in een nieuwe groep, of sluit je je halverwege het seizoen aan bij een al bestaande groep, dan is de abonnementsprijs als volgt:

  • 7 lees- luisterwijzers € 38,00
  • 6 lees- luisterwijzers € 35,00
  • 5 lees- luisterwijzers € 31,00
  • 4 lees- of luisterwijzers € 26,50
  • 3 of minder lees- of luisterwijzers € 21,50