Naar de inhoud
Lees voor

Muziekluister­clubs

anders luisteren, meer horen

Johann Sebastian Bach, Erik Satie, Louis Andriessen… Luister je graag naar muziek? En wil je je muziekkennis vergroten? Sluit je aan bij een luisterclub. Want met andere muziekliefhebbers naar muziek luisteren is niet alleen leuk, je gaat ook met andere oren luisteren.

hoe werkt het?

In een luisterclub luister je samen naar muziek, om er vervolgens over in gesprek te gaan. De meeste clubs behandelen zeven muziekstukken per jaar. De leden bepalen zelf waar en wanneer ze bij elkaar komen. Na een kennismaking blijkt of er een goede ‘klik’ is om met elkaar in een luisterclub te gaan. De ervaring leert dat dit vaak het geval is, mensen vinden elkaar namelijk in hun liefde voor muziek.

welke muziek?

Het aanbod aan muziek bestaat uit een een bonte schakering van componisten, beroemde muziekstukken, tijdperken en stijlen, van middeleeuwen tot heden. De lijst wordt elk jaar aangevuld met nieuwe muziekstukken. Door het veelzijdige aanbod beluister je ook muziek die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen.

verdiepende besprekingen

Bij alle muziekstukken zijn handige muziekwijzers beschikbaar. Deze geven informatie over de componist, stijl en context. Ook zijn hierin inspirerende vragen en discussiethema’s opgenomen. De muziekwijzers garanderen boeiende muziekbesprekingen. Bekijk voorbeeld luisterwijzer >

meedoen?

Senia helpt graag bij het vinden van een luisterclub die bij je past.
Vind een luisterclub >
Ga naar een informatiebijeenkomst >