Naar de inhoud
Lees voor

Lidmaatschap

lidmaatschap

Je wordt lid van Senia als je je aansluit bij een leesclub of muziekluisterclub. Leden ontvangen jaarlijks alles om volledig ontzorgd aan een club deel te nemen. Van ondersteuning bij het vinden van nieuwe leden en regelen van andere praktische zaken, tot het ontvangen van de boek- of muzieklijsten en lees- of muziekwijzers. Daarnaast kunnen leden gebruik maken van Senia’s boekenprikbord en met korting deelnemen aan activiteiten.

leesclubseizoen

Het seizoen loopt van september tot en met augustus. Jaarlijks ontvangen leden in april de boeken- of muzieklijsten voor het komende seizoen per e-mail. Voor 15 juni kiest elke club de titels die het volgende seizoen wil bespreken. Alle leden ontvangen van de gekozen titels uiterlijk eind augustus de lees- of muziekwijzers in hun brievenbus.

deelnemers per club

Senia stelt lees- of muziekluisterclubs samen van zes tot acht personen. Als bij de oprichting een groep nog klein is, kan Senia nieuwe deelnemers toevoegen tot aan het moment dat de club voor het eerst bijeenkomt. Daarna beslist de club zelf of er nog nieuwe deelnemers worden opgenomen.

kosten

Een lidmaatschap van een lees- of muziekluisterclub voor seizoen 2024-2025 bedraagt € 49,50 per jaar. In dit abonnement zit de keuze van zeven lees- of muziekluisterwijzers per seizoen. Dit mogen boeken van hetzelfde of verschillende genres zijn. Er is geen speciale korting voor mensen die in meerdere clubs zitten.
Sinds seizoen 2023-2024 bieden wij geen klein abonnement (maximaal vier leeswijzers per jaar) meer aan. Leden die al een klein abonnement hadden, kunnen dit lidmaatschap behouden. De kosten voor dit lidmaatschap bedragen € 39,50. Bij dit kleine abonnement kunt u geen extra leeswijzers bestellen.

word je in de loop van het seizoen lid?

Begin je in de loop van een seizoen in een nieuwe groep, of sluit je je in de loop van het seizoen aan bij een al bestaande groep, dan geldt een tarief naar rato.

  • 6 lees- of luisterwijzers € 45,00
  • 5 lees- of luisterwijzers € 42,50
  • 4 lees- of luisterwijzers € 39,50
  • 3 lees- of luisterwijzers € 30,00
  • 2 lees- of luisterwijzers € 22,00
  • 1 lees- of luisterwijzer € 14,00

Dit tarief naar rato geldt eenmalig en uitsluitend voor wie in de loop van het seizoen instapt.
Nieuwe leden betalen eenmalig € 15,- administratiekosten.  Lees voor meer details onze algemene voorwaarden.

extra leeswijzers

Wil je met je club meer dan zeven boeken of muziekstukken bespreken? Dan kun je extra lees- of luisterwijzers bestellen.  Bestellen >

online abonnement

De kosten voor een online leesclub zijn € 30,-. Je krijgt hiervoor drie leeswijzers. De eenmalige administratiekosten zijn € 15,-. Lees voor meer details onze algemene voorwaarden.

Lidmaatschap opzeggen

Je kunt je lidmaatschap voor het nieuwe seizoen tot 1 juni opzeggen. Tussentijds opzeggen kan, het is echter niet mogelijk een (gedeeltelijke) teruggave van het abonnementsgeld te krijgen, de leeswijzers voor het lopende seizoen zijn immers al verzonden.
Opzeggen doet u via MijnSenia, via de knop rechtsboven op onze website.

Lid worden

Meedoen? Vind een club >