Naar de inhoud
Lees voor

Lidmaatschap

lidmaatschap

Je wordt lid van Senia als je je aansluit bij een leesclub of muziekluisterclub. Leden ontvangen jaarlijks alles om volledig ontzorgd aan een club deel te nemen. Van ondersteuning bij het vinden van nieuwe leden en regelen van andere praktische zaken, tot het ontvangen van de boek- of muzieklijsten en lees- of muziekwijzers. Daarnaast kunnen leden gebruik maken van Senia’s boekenprikbord en met korting deelnemen aan activiteiten.

leesclubseizoen

Het seizoen loopt van september tot en met augustus. Jaarlijks ontvangen leden in april de boeken- of muzieklijsten voor het komende seizoen per e-mail. Voor 1 juni kiest elke club de titels die het volgende seizoen wil bespreken. Alle leden ontvangen van de gekozen titels uiterlijk eind augustus de lees- of muziekwijzers in hun brievenbus.

deelnemers per club

Senia stelt lees- of muziekluisterclubs samen van zes tot acht personen. Als bij de oprichting een groep nog klein is, kan Senia nieuwe deelnemers toevoegen tot aan het moment dat de club voor het eerst bijeenkomt. Daarna beslist de club zelf of er nog nieuwe deelnemers worden opgenomen.

kosten

Een lidmaatschap van een lees- of muziekluisterclub bedraagt € 42,50 per jaar (seizoen 2023/2024). In dit abonnement zit de keuze van zeven lees- of muziekluisterwijzers per seizoen. Dit mogen boeken van hetzelfde of verschillende genres zijn. Er is geen speciale korting voor mensen die in meerdere clubs zitten.

Vanaf seizoen 23/24 stoppen wij met het aanbieden van een klein abonnement (maximaal vier leeswijzers per jaar). Leden die een klein abonnement hebben, kunnen dit lidmaatschap behouden. De kosten voor dit lidmaatschap bedragen € 29,50.

nieuwe leden

Begin je in een nieuwe groep, of sluit je je halverwege het seizoen aan bij een al bestaande groep, dan is de abonnementsprijs als volgt:

  • 6 lees- of luisterwijzers € 39,00
  • 5 lees- of luisterwijzers € 35,00
  • 4 lees- of luisterwijzers € 29,50
  • 3 lees- of luisterwijzers € 24,00
  • 2 lees- of luisterwijzers € 17,00
  • 1 lees- of luisterwijzer € 9,00

Nieuwe leden betalen eenmalig € 10,- administratiekosten.

extra leeswijzers

Meer dan zeven boeken of muziekstukken bespreken? Het is altijd mogelijk om extra lees- of luisterwijzers te bestellen. De kosten hiervoor zijn € 4,- per titel/lid wanneer deze direct bij de boeken- of muziekkeuze worden doorgegeven (voor 1 juni). Later bestelde lees- en luisterwijzers zijn € 7,- per titel/lid en € 5,- aan verzendkosten. Bestellen >

online abonnement

De kosten voor een online leesclub zijn € 24,-. Je krijgt hiervoor drie leeswijzers. De eenmalige administratiekosten zijn € 10,-.

Lidmaatschap opzeggen

Je kunt je lidmaatschap voor het nieuwe seizoen tot 1 juni opzeggen. Tussentijds opzeggen kan, het is echter niet mogelijk een (gedeeltelijke) teruggave van het abonnementsgeld te krijgen, de leeswijzers voor het lopende seizoen zijn immers al verzonden. Opzeggen >

Meedoen? Vind een club >