Naar de inhoud
Lees voor

Hulp bij het doorgeven van de keuze voor 2024-2025

Ondervindt u problemen met het doorgeven van de keuze voor uw lees- of luistergroep voor het aankomende seizoen 2024-2025? Lees dan de onderstaande instructies door; wellicht komt u er dan wel uit. Zo niet, dan kunt u contact opnemen met keuze@senia.nl.

Voor u begint: heeft u de keuzelijsten geraadpleegd? Zo niet, dan kunt u die hier vinden: https://senia.nl/hoe-werkt-een-leesclub/boeken/ .

Keuze gemaakt? Dan kun je beginnen met het doorgeven. Dat doe je alsvolgt:

 • Allereerst is het belangrijk dat je de link uit de mail die je op of omstreeks 14 mei van ons hebt ontvangen gebruikt. Niet via MijnSenia, niet via de reguliere website. Alleen via deze link.
  Dan kom je namelijk op een pagina waarop al de informatie van je club genoemd staat; je kunt alleen voor je eigen club bestellen.
 • In het scherm dat volgt kun je met drie zoekmogelijkheden: op code, op titel/auteur of op genre.

  Als je in een van deze zoekvakjes intypt wat u zoekt, zal de lijst van titels daaronder korter worden. Slechts enkele karakters zijn soms al genoeg om de lijst van afbeeldingen eronder zoveel korter te maken dat het juiste item makkelijk in beeld komt.
 • Als eenmaal de juiste titel erbij staat in het volgende deel van het scherm, klik je deze aan. Er komt dan een gele rand om de afbeelding heen:
 • Op de knop onderaan het scherm is nu te zien dat er inmiddels 1 item op uw lijst staat.
 • Maak het zoekvakje leeg wat je net gebruikt hebt (klik op het kruisje in het zoekvakje) en zoek opnieuw, ditmaal naar de volgende titel die je wil doorgeven.
  Deze stappen herhaal je een paar keer tot je maximaal 7 titels hebt geselecteerd.
 • Dan klik je op deze zwarte knop.
 • Je komt dan in een volgend scherm waarop je de keuze kunt controleren (hieronder wat willekeurige titels als voorbeeld). De groepsgegevens staan hier ook nog bij.
  Klopt alles? Dan ga je door naar de laatste stap: het definitieve doorgeven van de keuze door op de knop onderaan te klikken:
 • Zet in het scherm nog een vinkje in het vakje en klik op definitief versturen.
  Je ontvangt een bevestiging in je mail. Ontvang je deze niet? Geen zorgen, je hoeft ons niet te bellen of te mailen. Als je de bovengenoemde link nogmaals bezoekt, zul je zien dat de keuze is doorgegeven. Je kunt dat niet nogmaals doen. Je weet dan dat het proces gelukt is.

  Let op: als je de keuze namens iemand anders doorgeeft, ontvangt de originele ontvanger van de uitnodiging de bevestigingsmail.